Категорія
Новини
Дата

Блокування кордону. «Інтерпайп» оцінила збитки у листопаді в $1,2 млн

Компанія «Інтерпайп» через блокування польсько-українського кордону в листопаді недоотримала або додатково витратила $1,2 млн. Про це повідомив директор із забезпечення закупівель і логістики групи Олексій Яновський у відповіді на запит «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За підсумками девʼяти місяців на частку автомобільних перевезень до Європи припадало 38% від усієї відвантаженої продукції «Інтерпайп», повідомив Яновський.
  • Через блокаду кордону «Інтерпайп» не доставила уже виготовлену продукцію європейським клієнтам, також частину замовлень було перенесено з листопада на грудень. «Це наші прямі збитки в листопаді від страйку», – сказав директор із закупівель і логістики.
  • Яновський також повідомив, що, крім цього, є й непрямі збитки. Зокрема, щоб уникнути заблокованих пунктів пропуску, потік авто було переспрямовано на інші вільні переходи в Словаччині та Румунії. Збільшення транспортного плеча призвело до зростання вартості транспортування продукції.
  • Крім того, «Інтерпайп» купувала низку товарів за імпортом, який також не може поставити через блокаду. 

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Хребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні