Категорія
Новини
Дата

Боррель анонсував відключення від SWIFT більше російських банків

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що ЄС готує шостий пакет санкцій проти РФ, який виключатиме більше російських банків із системи обміну повідомленнями SWIFT. Про це повідомляє Washington Post.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Які саме російські банки стануть мішенню санкцій, Боррель не уточнив. ЄС вже відключив сім російських банків від SWIFT: ВТБ, «Открытие», «Новикомбанк», «Промсвязьбанк», «Россия», «Совкомбанк», ВЕБ («Внешэкономбанк»). 
  • «На вулицях Києва та Бучі за останні кілька тижнів можна побачити гуманітарну катастрофу, руйнування країни, які створює Росія», – сказав він.
  • Боррель також повторив обіцянки зменшити залежність ЄС від російського імпорту енергоносіїв. Блок імпортував російського викопного палива після вторгнення Кремля в Україну 24 лютого на близько $46 млрд.

Контекст

У межах шостого пакета санкцій проти Росії, який розробляє ЄC, може бути передбачена поступова відмова від нафти до кінця 2022 року, а також відключення одного з найбільших банків РФ – «Сбербанка» – від SWIFT, писав Bloomberg. Як зазначало видання, туди також можуть входити обмеження на використання хмарних сервісів і купівлі нерухомості, а також санкції проти окремих громадян РФ.

Шостий пакет може бути схвалений на одному з найближчих засідань Ради ЄС із закордонних справ – 10 або 16 травня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні