Категорія
Новини
Дата

Coca-Cola оцінила збитки від виходу з російського ринку в €190 млн

Компанія Coca Cola зазнала збитків у €190 млн за перше півріччя поточного року через припинення продажу продукції в РФ, пише Reuters. Чистий прибуток компанії знизився на третину, йдеться у фінансовому звіті.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чистий прибуток Coca-Cola знизився на 34% – до €153 млн за перше півріччя. Причиною компанія називає вихід із Росії та інфляцію.
  • Компанія зазнала збитків у €190 млн від виходу з РФ за звітний період. У другому півріччі виробник очікує на нові збитки – приблизно €82 млн. Це повʼязано з тим, що запаси товарів, які залишилися в Росії, «майже вичерпані», а виробництво і продаж напоїв Coca-Cola в країні не планується.

Контекст

Через війну РФ проти України американська Coca-Cola Co навесні оголосила, що припиняє діяльність у РФ. З 8 березня вона не постачає концентрату для свого напою.

У червні компанія заявила, що остаточно припиняє продажі в Росії через закінчення запасів продукції. Після вичерпання запасів Coca-Cola HBC «більше не вироблятиме й не продаватиме Coca-Cola або інші бренди Coca-Cola Company в Росії», йдеться в заяві виробника напоїв.

Продукція Coca-Cola Company продається у понад 200 країнах. Це, зокрема, солодкі газовані напої Coca-Cola, Sprite and Fanta, спортивні напої, кава та чай, молочна продукція і соки. Загальна кількість працівників – 700 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні