Категорія
Новини
Дата

Депутату Олександру Дубінському повідомлено про підозру після виїзду за кордон

Народному депутату Олександру Дубінському повідомлено про підозру в службовому підробленні, про це він сам повідомив у соцмережах. Напередодні у депутата пройшли обшуки у справі про законність його виїзду за кордон на період воєнного стану.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Дубінського, вночі у нього в офісі відбувалися обшуки. «Учора мені нарешті вручили підозру», – заявив він.
  • За словами нардепа, спершу його звинувачували за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб), а тепер її перекваліфікували за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).
  • Дубінський стверджує, що справа проти нього «уже розвалюється», а підозра безпідставна, адже він звертався по допомогу із виїздом за кордон для супроводу батька як приватна особа.

Контекст

Наприкінці липня у соцмережах почала поширюватись інформація про виїзд депутата за кордон та відпочинок в Іспанії. У відповідь на це 25 липня Дубінський повідомив, що наприкінці червня «отримав право на виїзд з України для супроводу батька до зарубіжної онкологічної клініки». Він заявив, що звернувся до МОЗ із усіма підтверджуючими документами та отримав право виїхати. «У звʼязку зі складним діагнозом і відсутністю можливості для лікування батька в Україні ми змушені проводити частину аналізів і терапії за кордоном», – написав він.

3 серпня Служба безпеки та Державне бюро розслідувань провели обшуки у Дубінського, перевіряючи обставини та законність його виїзду за кордон на період воєнного стану. За даними слідства, депутат поїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу Дубінського.

Також правоохоронці розслідують факти підписання депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їхнє підроблення. Кримінальне провадження було розпочато за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні