Категорія
Новини
Дата

Долар досяг 20-річного максимуму порівняно з іншими основними валютами

1 хв читання

По відношенню до інших основних валют долар США піднявся до 20-річного максимуму в понеділок, 29 серпня, після того як глава Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Павелл дав зрозуміти, що процентні ставки залишатимуться на високому рівні протягом більш тривалого часу, щоб знизити стрімке зростання інфляції, пише Reuters.

Ключові факти

  • Індекс долара, який вимірює вартість валюти по відношенню до аналогів, досяг нового піку за два десятиліття у 109,48.
  • Євро впав на чверть відсотка на початку європейської торгівлі, до $0,99415, у межах видимості недавніх 20-річних мінімумів.
  • Долар виріс на 0,8%, до 138,81 єни, досягнувши найвищого рівня з 21 липня, тоді як офшорний юань впав до нового дворічного мінімуму 6,9321 за $1.
  • Стерлінг впав до 2,5-річного мінімуму в $1,1649 та востаннє знизився на 0,5%, до $1,1676 .
  • Австралійський долар впав до $0,6838, найнижчого рівня з 19 липня.
  • У криптовалютах біткоїн трохи відновився, але залишився нижчим за рівень у $20 000.

Контекст

У пʼятницю Павелл заявив на конференції центральних банків, що ФРС підніме ставки настільки високо, наскільки це необхідно для обмеження зростання, і буде тримати їх на цьому рівні «на деякий час», щоб знизити інфляцію, яка більш ніж втричі перевищує намічені ФРС 2%.

Грошові ринки відреагували збільшенням ставок на більш агресивне підвищення ставки ФРС у вересні, причому шанси на підвищення на 75 б.п. наразі становлять близько 70%.

Прибутковість казначейських облігацій США різко зросла, при цьому дохідність дворічних облігацій досягла 15-річного максимуму на рівні близько 3,49%, підтримавши долар.

«Я думаю, що цього тижня (індекс долара США) зростатиме ще вище до 110 пунктів, оскільки учасники ринку продовжують оцінювати більш агресивні цикли посилення з боку основних центральних банків», – каже старший юрист Commonwealth Bank of Australia Керол Конг.

Незважаючи на те що потенціал значного підвищення ставки Європейським центральним банком у вересні зростає, євро зазнає труднощів з огляду на енергетичну кризу в блоці, яка підвищує ризики рецесії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні