Категорія
Новини
Дата

«Д.Трейдінг» Ріната Ахметова почала торгувати зерном

Трейдинговий підрозділ енергетичного холдингу ДТЕК – «Д.Трейдінг» – оголосив про початок торгівлі зерном. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Д.Трейдінг» виходить за межі ринків електроенергії, газу та вугілля, розширюючи свою діяльність на інші товарні ринки, сказано у пресрелізі. 
  • У грудні «Д.Трейдінг» уклав першу тестову угоду із зерном та відкрив агропредставництво в Одесі.
  • Компанія вийшла на ринок з фуражною пшеницею, підписавши контракт на постачання 1000 метричних тонн товару. Згідно з умовами угоди, постачання відбудеться до порту Чорноморськ.
  • «Для старту у новому сегменті ми обрали найменш ризиковий варіант. Основна мета цієї угоди – адаптувати нашу трейдингову інфраструктуру під новий напрямок діяльності», – пояснив Дмитро Маляр, генеральний директор «Д.Трейдінг».
  • В компанії назвали це «стратегічним кроком» у прагненні до диверсифікації та розширення на нові сегменти.

Контекст

ТОВ «Д.Трейдінг» – трейдерський підрозділ створений на базі енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова у 2019 році. Засновником виступила зареєстрована в Нідерландах компанія D.TRADING B.V.

«Д.Трейдінг» займається торгівлею електроенергії, яку виробляє «ДТЕК Енерго» та природного газу, який видобуває «ДТЕК Нафтогаз». 

У лютому 2023 року «Д.Трейдінг» вийшла на газовий ринок Австрії та отримала доступ до торгівлі на Central European Gas Hub AG (CEGH) – провідному газовому торговому центрі у Центрально-Східній Європі.

За даними Оpendatabot, дохід «Д.Трейдінг» за результатами роботи в 2022 році перевищив 144 млрд грн в порівнянні зі 122,5 млрд грн за попередній рік, чистий прибуток за минулий рік досяг 6,2 млрд грн (4,5 млрд грн у 2021-му), активи – 51,3 млрд грн (39,3 млрд грн у 2021). 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні