ЄС планує повторно розглянути виділення пакету фінансування України на €50 млрд 1 лютого /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС планує повторно розглянути виділення пакету фінансування України на €50 млрд 1 лютого

Getty Images

Європейський Союз має намір провести саміт 1 лютого, де серед іншого розглядатиметься питання виділення допомоги Україні, повідомив голова Євроради Шарль Мішель, пише Reuters. Минулого тижня ЄС не зміг узгодити пакет фінансової допомоги у розмірі €50 млрд після того, як премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на цю пропозицію.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Європейський Союз проведе позачерговий саміт 1 лютого, щоб узгодити поправки до свого багаторічного бюджету, включно з фінансуванням України, заявив Мішель.
  • «У четвер і пʼятницю ми зрозуміли, що з Угорщиною необхідно трохи більше часу, щоб ухвалити рішення одноголосно, що необхідно для угоди про перегляд багаторічних фінансових рамок (MFF)», – сказав він. 
  • Мішель сказав, що, крім фінансування України, 27 країн ЄС також мають пропозиції щодо надання більшої фінансової підтримки для вирішення проблем міграції, покриття стихійних лих, а також безпеки та оборони.

Контекст

14 грудня Євросоюз не узгодив пакет фінансової допомоги Україні у розмірі €50 млрд. Мішель заявляв, що вето Орбана змушує інших лідерів ЄС знову зібратися у січні. 

Європейська комісія повʼязала пакет фінансування України, призначений для підтримки бюджету Києва на 2024-2027 роки, із €21 млрд ширшого поповнення загального бюджету блоку, включаючи гроші на міграцію та оборону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні