Категорія
Новини
Дата

ЄС виділить Україні €1,2 млрд допомоги. Єврокомісія ухвалила рішення на тлі загрози від Росії

Європейський Союз виділить Україні €1,2 млрд фінансової допомоги на тлі можливої загрози з боку Росії, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter. ЄК 1 лютого підтримала відповідне рішення.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ЄК у вівторок офіційно погодила виділення Україні макрофінансової допомоги у €1,2 млрд на тлі можливої російської агресії.
  • «Ми щойно прийняли пропозицію щодо нової макрофінансової допомоги для України в розмірі до €1,2 млрд – на додаток до €5,6 млрд, які вже були надані в рамках п’яти попередніх програм», – повідомила ЄК.
  • Україна отримає перший транш на €600 млн після схвалення рішення Радою Європи та Європарламентом.

Контекст

Урсула фон дер Ляєн анонсувала нову програму макрофінансової допомоги Україні обсягом €1,2 млрд 24 січня. Також вона повідомила, що ЄС готує нову макрофінансову програму співпраці з Україною з більшим обсягом фінансування.

У липні 2020 року Україна та ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації «виняткової» (п’ятої за обліком) програми макрофінансової допомоги обсягом до €1,2 млрд. У грудні 2020-го Україна отримала від ЄС перший транш на суму €600 млн, у жовтні 2021-го – другий на таку ж суму.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні