Категорія
Новини
Дата

Фінляндія виділила Україні новий пакет військової допомоги майже на €160 млн

1 хв читання

Фінляндія надає Україні новий пакет військовох підтримки, до якого увійдуть додаткові оборонні засоби, йдеться у повідомленні Міноборони країни. Це вже 24-та партія військової допомоги з Фінляндії.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Рішення з цього питання президент Республіки Александр Стубб ухвалив 28 червня на пропозицію Уряду.
  • За оцінками, заміна засобів, що увійшли до цієї партії, обійдеться країні приблизно в €159 млн. Загальна вартість оборонних матеріалів, поставлених Фінляндією в Україну, зараз становить €2,2 млрд.
  • Міноборони не розголошує інформацію про зміст пакету, спосіб доставки та графік постачання із оперативних причин і для того, щоб гарантувати безпечну доставку допомоги.
  • Втім, міністерство наголошує, що допомога враховує потреби України.
  • «Фінляндія віддана підтримці України у її боротьбі проти невиправданого нападу Росії», – заявив міністр оборони Антті Хяккянен.
  • Фінляндія бере участь в ініціативі Чехії щодо спільної закупівлі боєприпасів для України. Фінляндія також вирішила долучитись до коаліції бронетехніки, яку очолює Польща, Німеччина та Італія, і коаліції інформаційних технологій, яку очолює Естонія та Люксембург. 

Контекст

У квітні президенти України Володимир Зеленський та Фінляндії Александр Стубб підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Угода чинна протягом десяти років і посилює підтримку й захист України на шляху до членства в НАТО та ЄС.

Цим документом Фінляндія формалізувала готовність і надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії, зобов’язалася надавати довгострокову військову та фінансову допомогу, а також поглиблювати співпрацю з Україною в політичній, фінансовій, гуманітарній сферах і в напрямі реформ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні