Категорія
Новини
Дата

Акціонери Forbes Global розірвали угоду про продаж медіакомпанії мільярдеру Остіну Расселу

Акціонери Forbes Global розірвали угоду про продаж медіакомпанії мільярдеру Остіну Расселу /Getty Images

Getty Images

Акціонери Forbes Global Media Holdings оголосили про розірвання угоди про продаж медіахолдингу групі інвесторів на чолі з американським мільярдером Остіном Расселом, йдеться у заяві компанії. Зазначається, що це не вплине на роботу Forbes Global і компанія продовжить працювати над розвитком бренду в усьому світі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Материнська компанія Integrated Whale Media сьогодні вранці розірвала угоду про продаж Forbes Global групі інвесторів під керівництвом Остіна Рассела.
  • «Скасування цього продажу не вплине на нашу повсякденну діяльність чи бізнес-цілі», – повідомили у компанії.
  • У Forbes заявили, що протягом багатьох років компанія мала достатній інвестиційний інтерес, і «ми продовжимо розглядати інші можливості, які можуть допомогти прискорити нашу стратегію зростання». 
  • «Ми збираємося продовжувати інвестувати, дивитися у майбутнє та рухатися вперед, як і планувалося», – йдеться у заяві.

Контекст

У травні 2023 року засновник компанії Luminar Technologies Остін Рассел і гонконгська компанія Integrated Whale Media Investments (IWM) оголосили, що уклали угоду щодо придбання 82% акцій Forbes Global Media Holdings.

У жовтні видання Washington Post повідомило про можливу участь російського бізнесмена Магомеда Мусаєва в угоді про придбання Forbes Global. Видання посилалося на пʼять аудіо- та один відеозапис, на яких нібито Мусаєв обговорював угоду і розповідав, що саме він був покупцем медіахолдингу, а формально все оформили на Рассела. Сам Рассел категорично заперечував присутність російського капіталу в консорціумі, що брав участь у реалізації угоди.

Наприкінці жовтня закриття угоди на $800 млн було призупинене на два тижні, після того як Рассел пропустив дедлайн, встановлений на 1 листопада. Як писало видання Axios, мільярдер просив про продовження терміну угоди, щоб зібрати необхідну суму.

Остін Рассел заснував Luminar Technologies у 2012 році у 17 років. У підлітковому віці працював над різними проєктами в галузі фотоніки та оптоелектроніки, розробляючи новий вид лідара для забезпечення безпечних допоміжних та автономних можливостей на автомобілях, вантажівках і робо-таксі, з понад 100 видані патенти. Зараз Расселу 28 років, і він є наймолодшим у світі мільярдером, який зробив сам. Рассел також був стипендіатом Thiel Fellowship, MIT Tech Review Innovators Under 35 і учасник Forbes 30 до 30. 

Luminar розробив перший лідарі програмну технологію, здатну забезпечувати живлення серійних автономних транспортних засобів. У компанії зпонад 50 комерційних партнерів, включаючи більшість найбільших світових автовиробників.

Згідно списку мільярдерів від Forbes Остін Рассел має статки в $1,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні