Категорія
Новини
Дата

Google дозволив українському бізнесу створювати і редагувати профілі

1 хв читання

Google відкрив можливість створювати та редагувати профілі бізнесу за зверненням Мінцифри, йдеться у повідомленні міністерства. Із квітня минулого року ці функції були заблоковані для українських користувачів з безпекових міркувань.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • Українці зможуть додавати нові бізнеси на Google Maps, а також редагувати й верифікувати профілі підприємств та інших установ. 
  • Це допоможе малим і середнім підприємцям просуватися, наголошується у пресрелізі. Наприклад, власники переміщених бізнесів можуть змінити локацію в профілі Google Business та привернути увагу клієнтів на новому місці.
  • Водночас Google застосує спеціальний контроль спаму, щоб майданчик використовували за призначенням. Сервіси не будуть доступні на тимчасово окупованих територіях і в регіонах, де тривають активні бойові дії, зазначається у повідомленні.

Контекст

З весни 2022 року українці не могли публікувати відгуки, ставити запитання та додавати інформацію в Google Вusiness. Обмеженння були введені для того, щоб запобігти поширенню дезінформації. Зокрема, у період війни ймовірність використання Google Maps для поширення неправдивої інформації про компанії або місця розташування критичної інфраструктури є підвищеною.

Заборона на редагування профілів бізнесу в Україні викликала критику підприємців. Вони стверджують, що це шкодить українському бізнесу. Серед негативних наслідків заборони – ускладнення пошуку компаній для клієнтів та неможливість оновлювати інформацію про свої послуги, години роботи і контактні дані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд