Категорія
Новини
Дата

Binance передумала купувати конкурента FTX

Binance відмовиться від своєї угоди щодо порятунку криптовалютної біржі FTX, пославшись на побоювання з приводу її ділової практики та розслідування з боку фінансових регуляторів США, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цей крок був зроблений наступного дня після того, як Binance, один із найбільших у світі майданчиків для торгівлі криптовалютою, попередньо погодилася купити FTX, який зіткнувся з кризою ліквідності.
  • «В результаті комплексної корпоративної перевірки, а також останніх новинних повідомлень про неправильне поводження з коштами клієнтів і ймовірних розслідуваннях агентства США ми вирішили, що не будемо продовжувати потенційне придбання FTX.com», – йдеться в заяві Binance.
  • Глава FTX Сем Бенкман-Фрід повідомив інвесторам у середу, що FTX необхідне фінансування у розмірі до $8 млрд після того, як клієнти завалили його запитами на зняття коштів.
  • Поворот стався, коли Комісія з цінних паперів і бірж розширила розслідування щодо FTX, яке включає вивчення кредитних продуктів платформи в криптовалюті і управління засобами клієнтів, кажуть джерела. Головний регулятор Уолл-стріт почав розслідування кілька місяців тому, але відправив додаткові запити на інформацію після того, як Binance оголосила у вівторок, що придбає FTX, додало джерело. Агентство також вивчає відносини FTX із американською компанією FTX US.
  • Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами також проводила розслідування щодо компанії, повідомляє Bloomberg. 
  • Біткоїн та інші активи, повʼязані з криптовалютою, різко впали за останні два дні, оскільки трейдери турбуються про наслідки потенційного краху FTX, одного з найбільших майданчиків для торгівлі криптовалютою, і Alameda Research, великої фірми з торгівлі цифровими активами, також контрольованої Бенкманом-Фрідом.

Контекст

FTX опинилася під тиском після того, як у неділю Чжао заявив, що Binance ухвалила рішення повністю позбутися нативних токенів криптобіржі FTX через невизначені «останні викриття». Після цього за 24 години після розпродажу Binance власний токен криптобіржі FTX впав на 22%.

Різке падіння пов’язують із звітами, які опублікувало профільне видання CoinDesk. Вони свідчать, що Alameda, торгова фірма, заснована Бенкменом-Фрідом, має величезну кількість токенів FTT у своїх книгах.

Згідно з документом, станом на 30 червня Alameda має активи на суму $14,6 млрд, що включає $3,66 млрд «розблокованого FTT» і $2,16 млрд «застави FTT». Це перший і третій активи за величиною балансу фірми. Таким чином, величезна кількість фактично нічим не забезпечених токенів FTT належать компанії, яка не бажає оприлюднити інформацію про свій фінансовий стан.

Вчора найбільша у світі біржа криптовалют Binance підписала меморандум про купівлю FTX.com – підрозділу основного свого конкурента біржі FTX. Стратегічне партнерство покликане вирішити кризу ліквідності та передбачає можливе поглинання FTX біржею Binance.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні