Засновника FTX Бенкмана-Фріда заарештували на Багамах /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Засновника FTX Бенкмана-Фріда заарештували на Багамах

Getty Images

США предʼявляють кримінальні звинувачення засновнику FTX Сему Бенкману-Фріду, його заарештували на Багамах після того, як прокуратура порушила кримінальну справу, повідомило Міністерство юстиції США пізно ввечері в понеділок, пише Forbes USA.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Арешт Бенкмана-Фріда на Багамах, де знаходиться штаб-квартира FTX, відбувся після «отримання офіційного повідомлення від Сполучених Штатів про те, що вони порушили кримінальну справу проти Бенкмана-Фріда і, ймовірно, запросять його екстрадицію», – заявив прокурор Багамських островів, йдеться у заяві, отриманій CNBC та іншими ЗМІ.
  • У офісі прокурора США на Манхеттені повідомили, що Бенкман-Фрід був заарештований «на запит уряду США на підставі закритого обвинувального висновку».
  • Незрозуміло, які кримінальні звинувачення буде предʼявлено Бенкмену-Фріду, але прокуратура США заявила, що планує розкрити обвинувальний висновок у вівторок вранці.

Контекст

Усього кілька місяців тому 30-річний Бенкман-Фрід був широко відомий як одна з найстрімкіших зірок криптовалютної індустрії, яка накопичила власний капітал, що оцінюється в $26,5 млрд, завдяки злету криптовалютної біржі FTX і гедж-фонду Alameda Research. Але минулого місяця обидві фірми драматично зазнали краху.

FTX подала заяву про банкрутство, а Бенкман-Фрід пішов із посади гендиректора 11 листопада після того, як його компанії не вдалося забезпечити собі порятунок після сильного тижневого дефіциту ліквідності. FTX перевела того ж дня мільярди доларів клієнтських коштів компанії Alameda Research, що також належить Бенкману-Фріду.

Призначені після краху FTX керуючі заявляють, що на «руїнах» криптобіржі Сема Бенкмана-Фріда виявили дуже мало готівки та криптовалюти – близько $560 млн і $740 млн відповідно. Хоча перед крахом зобовʼязання FTX перевищували $9 млрд.

30 листопада Бенкман-Фрід, статки якого колись становили $26 млрд, заявив, що на його банківському рахунку залишилося $100 000

За інформацією New York Times, федеральна прокуратура США відкрила справу проти засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда за маніпуляції з двома криптовалютами минулої весни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні