Категорія
Новини
Дата

Фукс виграв суд у США проти політичного консультанта Ванетика. Справа стосувалася квитка за $200 000 на інавгурацію Трампа

Павло Фукс виграв в американському суді справу проти адвоката та політичного консультанта Юрія Ванетика. Про це бізнесмен повідомив у своєму телеграм, опублікувавши копію рішення суду. У 2017 році Фукс заплатив $200 000 фірмі Ванетика за квиток на інавгурацію президента США Дональда Трампа, але так його і не отримав.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після вивчення та оцінки доказів, у тому числі свідчень свідків, суд прийшов до висновку, що відповідач надав неправдиві відомості та порушив умови договору, не виконавши зобовʼязання, цитує Фукс рішення суду.
  • Відповідач відмовився повернути гроші після того, як позивач попросив його про це, зазначив суд. 
  • Суд назвав непереконливими аргументи Ванетика і визнав його відповідальним за шахрайство із борговими зобовʼязаннями.
  • Суд зобовʼязав Ванетика виплатити Фуксу $200 000 плюс відсотки.

Ключова цитата

«Поки тривав судовий процес, проти мене було реалізовано інформаційну кампанію, метою якої була дискредитація – розповсюджували фейки, дезінформували журналістів. Але це не завадило суду відновити реальну картину та розібратися, де правда», – зазначив Павло Фукс.

Контекст

У 2019 році стало відомо, що Фукса ошукали в США і він подав позов проти політичного консультанта Ванетіка. Бізнесмен заявив, що сплатив $200 000 за ВІП-квиток на інавгурацію Трампа, але, зрештою, квиток не отримав, а був змушений дивитись трансляцію інавгурації з бару вашингтонського готелю. 

Інавгураційний комітет у США не має права продавати квитки іноземцям, однак, іноземці часто беруть участь в події як запрошені гості американських політиків.

В судових документах Фукс заявляв, що очікував, що на інавгурацію він прибуде в машині тогочасного конгресмена Дейни Рорабахера, але він був змушений «йти під дощем, з надією подивитись інавгурацію».

Хоча Фукс не потрапив на інавгурацію, він мав нагоду відвідати одну з вечірок, присвячених інавгурації, писав журналіст The New York Times у соцмережах. «Він та його гість (український парламентар, раніше пов’язаний з проросійською партією Віктора Януковича) відвідав вечірку TrumpDC, спонсовану РАС Кевіна Маккарті», – зазначив журналіст Кеннет Воґель.

Водночас Ванетик подав зустрічний позов на Фукса, звинувативши його у «зіпсованій репутації». Ванетик вимагав від Фукса $84 млн недоотриманого прибутку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні