Категорія
Новини
Дата

JPMorgan збільшив прибуток до $14,5 млрд після поглинання First Republic Bank

Найбільший кредитор США JPMorgan Chase & Co. заявив, що його прибуток у другому кварталі підскочив на 67%, до $14,47 млрд, у тому числі завдяки придбанню збанкрутілого банку First Republic Bank на початку травня, пише The Wall Street Journal.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом прибуток JPMorgan у другому кварталі зріс до $14,47 млрд, або $4,75 на акцію, порівняно з $8,65 млрд, або $2,76 на акцію, рік тому. За даними FactSet, аналітики очікували $3,97 за акцію.
  • Виторг виріс на 34% порівняно з минулим роком і склав $41,31 млрд. Аналітики чекали на $38,66 млрд.
  • Не враховуючи First Republic, JPMorgan заявив, що прибуток все одно зріс би на 40%, а виторг — на 21%.
  • Найбільший банк країни, JPMorgan, виграв під час банківської паніки у березні. Клієнти виводили депозити з дрібніших банків після краху Silicon Valley Bank і стікалися до JPMorgan, який вважався безпечним. Лише у березні JPMorgan залучив близько $50 млрд депозитів. 
  • Оскільки процентні ставки швидко зростали, банк зміг стягувати вищу плату за кредити, одночасно збільшуючи виплати за депозитами, нарощуючи рекордні доходи.
  • Акції JPMorgan зросли на 11% цього року напередодні пʼятниці, тоді як основні банківські індекси, включно з індексом KBW Nasdaq Bank, різко впали після березневої паніки. Акції JPMorgan зросли на 2,8% на премаркеті у пʼятницю, 14 липня.
JPMorgan збільшив прибуток до $14,5 млрд після поглинання First Republic Bank /Фото 1

Інфографіка: Financial Times

  • Збільшення зумовлене більш високим чистим процентним доходом, який зріс на 44% у річному обчисленні до $21,9 млрд, що є пʼятим кварталом поспіль двозначного зростання і він випереджає оцінки майже в $21 млрд. Чистий процентний дохід є різницею між тим, що банки платять за депозитами, і тим, що вони заробляють на кредитах та інших активах, пише Financial Times.

Контекст

First Republic став епіцентром регіональної банківської кризи в США в березні після того, як багаті клієнти почали забирати депозити.

Банки Уолл-Стріт намагалися знайти рішення для First Republic з того часу, як 16 березня 11 найбільших кредиторів США внесли до банку $30 млрд, щоб зупинити кризу, яка призвела до краху Silicon Valley Bank і Signature Bank.

Банк повідомив, що в першому кварталі відтік депозитів склав понад $100 млрд, що викликало побоювання, що невдовзі він більше не зможе працювати самостійно. Регулюючі органи США вели переговори про продаж всього або частини каліфорнійського банку First Republic принаймні з трьома великими банками, зрештою JPMorgan Chase & Co. виграв у тендері на придбання First Republic Bank у результаті екстреного втручання уряду. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні