Категорія
Новини
Дата

JPMorgan збільшив прибуток до $14,5 млрд після поглинання First Republic Bank

2 хв читання

Найбільший кредитор США JPMorgan Chase & Co. заявив, що його прибуток у другому кварталі підскочив на 67%, до $14,47 млрд, у тому числі завдяки придбанню збанкрутілого банку First Republic Bank на початку травня, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • Загалом прибуток JPMorgan у другому кварталі зріс до $14,47 млрд, або $4,75 на акцію, порівняно з $8,65 млрд, або $2,76 на акцію, рік тому. За даними FactSet, аналітики очікували $3,97 за акцію.
  • Виторг виріс на 34% порівняно з минулим роком і склав $41,31 млрд. Аналітики чекали на $38,66 млрд.
  • Не враховуючи First Republic, JPMorgan заявив, що прибуток все одно зріс би на 40%, а виторг — на 21%.
  • Найбільший банк країни, JPMorgan, виграв під час банківської паніки у березні. Клієнти виводили депозити з дрібніших банків після краху Silicon Valley Bank і стікалися до JPMorgan, який вважався безпечним. Лише у березні JPMorgan залучив близько $50 млрд депозитів. 
  • Оскільки процентні ставки швидко зростали, банк зміг стягувати вищу плату за кредити, одночасно збільшуючи виплати за депозитами, нарощуючи рекордні доходи.
  • Акції JPMorgan зросли на 11% цього року напередодні пʼятниці, тоді як основні банківські індекси, включно з індексом KBW Nasdaq Bank, різко впали після березневої паніки. Акції JPMorgan зросли на 2,8% на премаркеті у пʼятницю, 14 липня.
JPMorgan збільшив прибуток до $14,5 млрд після поглинання First Republic Bank /Фото 1

Інфографіка: Financial Times

  • Збільшення зумовлене більш високим чистим процентним доходом, який зріс на 44% у річному обчисленні до $21,9 млрд, що є пʼятим кварталом поспіль двозначного зростання і він випереджає оцінки майже в $21 млрд. Чистий процентний дохід є різницею між тим, що банки платять за депозитами, і тим, що вони заробляють на кредитах та інших активах, пише Financial Times.

Контекст

First Republic став епіцентром регіональної банківської кризи в США в березні після того, як багаті клієнти почали забирати депозити.

Банки Уолл-Стріт намагалися знайти рішення для First Republic з того часу, як 16 березня 11 найбільших кредиторів США внесли до банку $30 млрд, щоб зупинити кризу, яка призвела до краху Silicon Valley Bank і Signature Bank.

Банк повідомив, що в першому кварталі відтік депозитів склав понад $100 млрд, що викликало побоювання, що невдовзі він більше не зможе працювати самостійно. Регулюючі органи США вели переговори про продаж всього або частини каліфорнійського банку First Republic принаймні з трьома великими банками, зрештою JPMorgan Chase & Co. виграв у тендері на придбання First Republic Bank у результаті екстреного втручання уряду. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні