Категорія
Новини
Дата

Кабмін удвічі збільшив гранти для підприємців у Харкові та області. На розвиток бізнесу можна отримати до 500 000 грн

Для підтримки підприємців Харкова й області уряд удвічі збільшив розмір гранту, який вони можуть отримати на старт або розвиток власної справи – до 500 000 грн, повідомляє Мінекономіки. Відповідне рішення ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів 26 квітня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Також урядовці внесли зміни до грантової програми «Власна справа» та її ветеранського компоненту, спрямовані на покращення умов для отримувачів коштів.
  • Мінекономіки зазначає, що підприємці Харкова й області зараз працюють у надзвичайно складних умовах через постійні ракетні обстріли РФ.
  • Внаслідок блекаутів бізнес або простоює, або працює на генераторах. Щоб підтримати малих підприємців, уряд пропонує грант до 500 000 грн за програмою «Власна справа».
  • Згідно з ухваленим рішенням уряду, підприємці, які зареєстровані та здйснюють чи планують здійснювати підприємницьку діяльність у місті Харкові та Харківській області, можуть взяти гранти за програмою «Власна справа» розміром від 50 000 грн до 500 000 грн для старту або розвитку бізнесу. 
  • Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. 

Серед інших змін, які внесено до програми «Власна справа» та програми грантів для ветеранів і другого з їхнього подружжя:

  • передбачено можливість отримання мікрогранту розміром 75 000 грн у разі зобов’язання фізичної особи зареєструватися фізичною особою – підприємцем;
  • надано можливість отримати грант для ветеранів особам зі складу добровольчих формувань;
  • забезпечено прийняття рішення про надання мікрогранту/гранту Державним центром зайнятості з урахуванням підтвердження отримувачем відсутності даних у разі отримання з автоматизованих систем інформації щодо наявності судових справ, виконавчих проваджень, арешту/конфіскації активів, податкового боргу;
  • надано можливість отримувачу підтверджувати сплату податків, ЄСВ (зокрема за працевлаштованих осіб відповідно до умов надання мікрогрантів/грантів) шляхом подання до Державного центру зайнятості відповідних відомостей у випадку, коли за результатами інформаційного обміну між Державною службою зайнятості, Пенсійним фондом України та ДПС така інформація відсутня;
  • поліпшено умови використання отримувачем коштів мікрогранту/гранту шляхом визначення випадків, які не вважатимуться нецільовим використанням коштів;
  • отримувачу надано можливість змінити цільове призначення мікрогранту/гранту шляхом подання відповідної заяви до регіонального центру зайнятості або через кабінет отримувача на порталі «Дія».

Контекст

Після масованої атаки на Харків 22 березня місто чи не щодня потерпає від агресора. Зруйновані місцева ТЕЦ-5 та Зміївська ТЕС – найбільша станція у Харківській області. «Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання», – йшлося в повідомленні «Центренерго». Як це вплинуло на можливість пересуватися містом, роботу банків і крамниць, читайте в матеріалі Forbes.

Нещодавно прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що владі Харкова дозволено звільняти бізнес від місцевих податків на тлі постійних обстрілів міста росіянами і знищення критичної інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні