Категорія
Новини
Дата

Київ отримав 12 терміналів супутникового звʼязку Starlink від Ілона Маска

У Київ 13 березня прибули термінали супутникового звʼязку Starlink. Вони забезпечуватимуть роботу критичної інфраструктури міста та оборону столиці, написав у Telegram мер Києва Віталій Кличко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна отримала термінали супутникового звʼязку Starlink за ініціативою засновника компанії Ілона Маска.
  • Завдання терміналів – забезпечити доступ до супутникового інтернету в разі виникнення проблем з доступом до традиційної мережі.
  • Київ отримав два супутники від Мінцифри і Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, а про 10 Віталій та Володимир Кличко домовилися «з міжнародними партнерами та друзями».
  • Супутники Starlink встановили в Одесі 12 березня. Раніше їх також отримала «Укрзалізниця».
Київ отримав 12 терміналів супутникового звʼязку Starlink від Ілона Маска /Фото 1

Контекст

Перша партія терміналів Starlink приїхала в Україну 28 лютого. Це система низькоорбітальних супутників, що забезпечує з’єднанням до мережі навіть в умовах, коли інші форми комунікації недоступні.

Для роботи системи потрібне стабільне живлення та максимально відкритий простір – тарілка може втрачати сигнал через штучні перешкоди або опади. Термінал та антена коштують $500, абонплата складає $99 на місяць. 

Зараз Україна збирає кошти на закупку додаткового обладнання, а також шукає канали поставки – аби пришвидшити процес, розмірковують також про придбання вживаних пристроїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні