Категорія
Новини
Дата

Кількість непрацевлаштованих українців зменшилася за місяць з 41% до 35% – дослідження

Протягом травня 2022 року кількість безробітних українців зменшилася з 41% до 35%. Про це свідчить опитування, проведене дослідницькою компанією Gradus Research

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з опитуванням, 59% українців мають роботу.
  • На початку повномасштабної війни 38% опитаних констатували, що мають роботу, але не працюють, тоді як зараз ця кількість скоротилася до 23%. Натомість кількість респондентів, що мають роботу і працюють, значно зросла за попередні 2,5 місяця – з 24% до 36%.
  • Найбільше працевлаштованих у західних та центральних областях – 70% і 58% відповідно. Станом на 23 травня 44% опитаних киян працюють.
  • «Повернення до роботи є дуже важливим, адже праця дає людям сенс. Ці зміни також є маркером того, що суспільство поступово переходить від очікування швидкої перемоги і відкладання життя на потім до адаптації до реальності», – вважає директорка Gradus Research Євгенія Близнюк.
  • Повернутися з-за кордону за першої можливості готові 57% респондентів, а 19% ще не ухвалили рішення.
  • У рамках опитування анкету у спеціальному мобільному додатку заповнили 1133 громадянина України віком 18–60 років, що проживають у містах із населенням понад 50 000 людей.

Контекст

За даними опитування Advanter Group і Ліги ділових клубів України серед 276 власників та CEO підприємств, через війну без роботи залишилось 1,2 млн українців. 

Швидко повернутися на довоєнні рівні зайнятості не вдасться. Тільки 16% опитаних компаній не очікують падіння доходів цього року. Понад половина орієнтується на втрату не менш ніж 50% виторгу 2021-го. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні