Категорія
Новини
Дата

Кількість нових боргів українців за рік зросла на 1,2 млн. У топі – стягнення на користь держави та штрафи за порушення ПДР

За останній рік кількість боргів українців продовжує зростати, із жовтня минулого року до жовтня 2023-го їх додалося майже 1,2 млн, тож їхня кількість перевищила 8,7 млн, йдеться у повідомленні Опендатабот. Найбільший приріст заборгованостей зафіксовано в категорії «Стягнення судового збору».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Половина нових боргів (49%) з’явилися у реєстрі з травня до серпня поточного року, ще 67 000 боргів додалися протягом серпня-вересня. Водночас за серпень-вересень минулого року кількість боргів у Єдиному реєстрі боржників навпаки зменшилася – на 354 000.
  • Найбільший приріст протягом року спостерігався в категорії «Стягнення судового збору» (68%). При цьому за серпень-вересень кількість таких боргів збільшилася на 5,5%. 
Кількість нових боргів українців за рік зросла на 1,2 млн. У топі – стягнення на користь держави та штрафи за порушення ПДР /Фото 1

Інфографіка: Опендатабот

Кількість нових боргів українців за рік зросла на 1,2 млн. У топі – стягнення на користь держави та штрафи за порушення ПДР /Фото 2

Інфографіка: Опендатабот

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Традиційно найбільшу частку від загальної кількості боргів становлять борги в категорії «Стягнення на користь держави» – 22,3%.Частка боргів по штрафах за порушення ПДР становить 19,6% від загальної кількості боргів, з жовтня 2022-го кількість таких боргів зросла на 8%. 
  • Кількість боргів по комуналці за рік збільшилася на 13%, або на 73 000. Майже три чверті з них з’явилися протягом минулого опалювального сезону.
  • У категорії «Стягнення коштів» (зокрема, борги за кредитами) кількість боргів за рік зросла незначно – на 1,7%.Також несуттєво зросла кількість боргів по аліментах (на 2%).

Контекст

За червень-серпень в українців зʼявилося понад пів мільйона нових боргів, повідомляв Опендатабот. У топі були стягнення на користь держави, штрафи за порушення ПДР та борги за кредитами. За вказаний період кількість боргів українців в Єдиному реєстрі боржників зросла на 7%. Від початку повномасштабної війни до травня 2023 року кількість записів в ЄРБ збільшилася загалом на 8%. За весь 2021 рік приріст складав майже 1,5 млн боргів, або 29%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні