Категорія
Новини
Дата

Китай хоче забезпечити цифровізацію до 6000 підприємств до 2025 року

Китай підтримає близько 300 сервісних платформ, щоб допомогти в цифровій трансформації від 4000 до 6000 малих та середніх підприємств до 2025 року, пише Reuters із посиланням на Міністерство промисловості та інформаційних технологій та Міністерство фінансів країни.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «З 2022-го по 2025 рік уряд планує підтримувати місцеві органи влади у проведенні пілотних проектів цифрової трансформації для малих та середніх підприємств», – йдеться в спільній заяві відомств.
  • Тільки цьогоріч уряд планує підтримати близько 100 сервісних платформ зі стимулами для прискорення цифровізації компаній.
  • Згідно з заявою, кожна платформа має допомогти як мінімум 10 фірмам завершити їхню цифрову трансформацію, а максимальна винагорода за кожну платформу не повинна перевищувати 6 млн юанів ($885 373).
  • У заяві йдеться про те, що програма буде націлена на фірми в ключових галузях, таких як виробництво автомобільних запчастин, електронного обладнання, фармацевтичної та хімічної продукції.

Контекст

Малі фірми є опорою економіки Китаю та основним джерелом робочих місць, але цього року багато хто з них сильно постраждав від жорстких обмежень, повʼязаних із COVID.

Управління кіберпростору Китаю наприкінці 2021 року заявило, що до 2025-го країна досягне «рішучого прогресу» в цифровізації, і ця трансформація розглядається країною як шлях до сильнішої та ефективної економіки.

За даними Китайської академії інформації та комунікацій, цифрова економіка становила 39,8% валового внутрішнього продукту Китаю у 2021 році та досягла 45,5 трлн юанів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні