Категорія
Новини
Дата

Котеджне містечко Riviera Village не займає території Київської ГЕС – висновок судової експертизи

У справі котеджного містечка Riviera Village, співвласників і менеджмент якого ДБР звинувачує у забудові гідротехнічних споруд, проведена судова експертиза. За її результатами, земельні ділянки, які займає котеджне містечко, не накладаються на територію, яку займають гідротехнічні споруди «Укргідроенерго». Про це свідчить висновок судової експертизи, який є у розпорядженні Forbes.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Український центр судових експертиз провів земельно-технічну експертизу та експертизу з питань землеустрою 52 ділянок, які фігурують у справі про нібито незаконне привласнення земель Київської ГЕС. За висновком судової експертизи, земельні ділянки, які входять до котеджного містечка Riviera Village, не накладаються на земельні ділянки під Хотянівською захисною дамбою і не мають обмежень у використанні. Також відсутні наявні заходи щодо охорони земель і ґрунтів. 
  • Експертиза також підтвердила, що земельні ділянки котеджного містечка мають цільове призначення для індивідуального садівництва і відведені за рахунок земель сільськогосподарського призначення.
  • «Судова експертиза фактично руйнує звинувачення на адресу співвласників проєкту Riviera Village і доводить, що ця справа штучно зліплена виключно для корупційного тиску на наш бізнес», – заявив співвласник Riviera Village Сергій Слюсаренко. Він очікує негайного закриття справи.

Контекст

29 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань повідомило, що спільно з ДСР Національної поліції України викрило й затримало «керівників та учасників злочинної організації», які протиправно заволоділи землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. 

«Землі переоформили на підставних осіб та збудували котеджні містечка», – йшлося в заяві Нацполіції. 

Співвласник Riviera Village Сергій Слюсаренко, а також співробітники компанії Аліна Шило та Роман Єфімов перебували у Лук’янівському СІЗО з кінця листопада 2023 року. Печерський райсуд змінив запобіжний захід з арешту на нічний домашній 19 лютого 2024 року.

Фігурантами у справі про нібито незаконне привласнення землі є також Ігор Мазепа та його брат Юрій. Печерський суд столиці 19 січня відправив їх під арешт із заставою 349 млн грн і 44 млн грн відповідно. 23 січня Київський апеляційний суд зменшив заставу Ігорю Мазепі до 21 млн грн, які той заплатив і вийшов із СІЗО.

Слідство наполягає, що два злочинні угруповання – Слюсаренка й Мазепи – автономно одне від одного в той самий час «спланували та реалізували злочинні наміри, заволодівши ділянками стратегічно важливих земель. У результаті держава отримала мільйонні збитки, а Київ опинився на межі техногенної катастрофи».

Обвинувачені заявляють про свою повну невинуватість і упередженість слідства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні