Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС вимагатимуть від блоку збільшити допомогу фермерам на тлі протестів

Лідери країн Європейського Союзу закликатимуть керівництво блоку швидко працювати над додатковими заходами щодо підтримки фермерів у відповідь на багатомісячні протести, йдеться у проєкті висновків саміту ЄС 21-22 березня, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ЄС уже помʼякшив деякі заходи екологічної політики у відповідь на жорстокі протести, зокрема, цього тижня фермери у Бельгії та Франції все ще виходять на вулиці.
  • Проєкт висновків саміту ЄС 21-22 березня, з яким ознайомилося агентство Reuters, показав, що лідери країн ЄС планують попросити Європейську комісію без зволікання працювати над «всіми можливими короткостроковими заходами, включаючи ті, які спрямовані на зниження адміністративного тягаря та спрощення для фермерів».
  • ЄС також має вжити заходів щодо зміцнення позицій фермерів у ланцюжку поставок продовольства та забезпечити їм можливість отримувати справедливий дохід, йдеться у проєкті.
  • Вже відкликавши закон про скорочення використання пестицидів та послабивши деякі природоохоронні заходи, ЄС розглядає нові пропозиції щодо послаблення тиску на європейських фермерів, включаючи скорочення перевірок ферм та можливість звільнення дрібних ферм від деяких екологічних стандартів.
  • Криза в цьому секторі виникає на тлі все більш різких попереджень вчених про екологічну шкоду, яку завдає промислове сільське господарство, а також гостру необхідність захищати природу перед погіршенням зміни клімату.
  • Агентство ЄС з довкілля цього тижня заявило, що нинішня продовольча політика ЄС не здатна усунути ризики зміни клімату.

Контекст

В останні місяці розгнівані фермери влаштували протести у Польщі, Німеччині, Франції та Словенії, щоб привернути увагу до численних скарг, у тому числі до низьких цін у супермаркетах, дешевого імпорту з-за меж Європи та зеленої політики ЄС.

Минулого місяця аграрні міністри закликали ЄС збільшити фінансування схеми субсидування Спільної сільськогосподарської політики (САР) на €60 млрд на рік у спробі придушити протести фермерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні