Категорія
Новини
Дата

«Лукойл» припинив постачання нафти до Угорщини після посилення санкцій з боку України

1 хв читання

Постачання нафти «Лукойл» до Угорщини припинено після того, як минулого місяця Україна посилила санкції, які фактично забороняють компанії використовувати Україну як країну транзиту для своєї продукції, пише Bloomberg. Угорська енергетична компанія Mol Nyrt та «Лукойл» працюють над рішенням, заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Mol і Lukoil працюють над пошуком рішення», – сказав Сійярто після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у кулуарах засідання ООН у Нью-Йорку.
  • За словами угорського міністра, «в Україні склалася правова ситуація, через яку «Лукойл» наразі не здійснює постачання до Угорщини».

Контекст

«Лукойл» – одна з кількох російських компаній, які постачають сиру нафту до Угорщини через південну гілку трубопроводу «Дружба» в Україні. В даний час Mol покладається на російські поставки для двох третин своєї сирої нафти, але оцінює, що зможе повністю замінити їх з 2025 року, повідомило Fitch Ratings раніше цього року.

Угорщина активізувала енергетичні звʼязки з Росією навіть після вторгнення Москви в Україну, підписавши кілька угод про збільшення постачання природного газу.

Зустріч Сійярто з Лавровим відбулася за візитом Віктора Орбана до Москви на початку цього місяця, де угорський лідер намагався обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним шляхи припинення війни в Україні.

Партнери з ЄС засудили Орбана за використання головування Угорщини в блоці для діяльності, яка не користується підтримкою решти 26 держав-членів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд