Maersk планує відновити рух суден у Червоному морі попри атаки єменських хуситів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Maersk планує відновити рух суден у Червоному морі попри атаки єменських хуситів

Getty Images

Одна з найбільших транспортно-логістичних компаній світу Maersk планує відновити перевезення через Червоне море після створення міжнародної місії із забезпечення безпеки для суден та запобігання нападам єменських хуситів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Maersk отримала підтвердження того, що раніше анонсовану багатонаціональну ініціативу у сфері безпеки Operation Prosperity Guardian (OPG) вже розгорнуто.
  • Компанія розраховує, що це дозволить комерційним судам проходити через Червоне море та Аденську затоку та повернутися до використання Суецького каналу для судноплавства між Азією та Європою. 
  • «Це вкрай позитивна новина для всієї галузі та функціонування глобальної торгівлі загалом», – йдеться у заяві.

Контекст

Обстріл суден, які йдуть через міжнародні води Червоного моря, почастішали в грудні на тлі воєнних дій у Секторі Гази. Удари по цивільних суднах, які нібито повʼязані з Ізраїлем або туди прямують, завдають єменські хусити, які підтримують ХАМАС. Вони використовують ракети та безпілотники.

19 грудня повідомлялося, що єменські хусити взяли на себе відповідальність за удари по танкеру та контейнеровозу, повʼязаному з Ізраїлем, у районі Червоного моря. Обидва судна йшли Баб-ель-Мандебською протокою, що сполучає Червоне море і Аденську затоку Аравійського моря. 

Через водний шлях, що зʼєднує Червоне та Середземне моря, проходить від 10 до 15% світової торгівлі й 30% контейнерних перевезень. Це – основний торговий маршрут між країнами Азії та Європою. 

Атаки єменських хуситів уже призвели до зростання цін на нафту та природний газ. Низка судноплавних компаній, включаючи A.P. Moeller-Maersk AS і Hapag-Lloyd оголосили про припинення проходу своїх суден через Червоне море, що подовжило шлях приблизно на 10 діб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні