Категорія
Новини
Дата

МАУ відправляє літаки до Іспанії, SkyUp відновлює продаж квитків, Wizz Air та Lufthansa продовжують польоти. Що відомо про авіасполучення з Україною

1 хв читання

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» відправляє до Іспанії 5 літаків у зв’язку з зовнішньополітичною ситуацією, йдеться у повідомленні МАУ. Після рішення уряду про виділення коштів на гарантування безпеки польотів більшість авіакомпаній продовжують працювати. Зокрема, SkyUp заявив про відновлення продажу квитків.

Ключові факти

  • МАУ відправляє до Іспанії 5 літаків Boeing 737-800 на вимогу лізингодавців, повідомляє найбільша авіакомпанія України.
  • Окрім цього два літаки МАУ відправляються на планове технічне обслуговування двигунів до Белграда.
  • Угорський лоукостер Wizz Air заявив в понеділок, що не вносив жодних змін до розкладу рейсів в Україну та з України. Але пасажирам рекомендують регулярно перевіряти наявність оновлень, оскільки компанія уважно стежить за ситуацією.
  • Lufthansa продовжує літати в Україну. В понеділок німецька авіаційна група оголосила, що ситуація знаходиться під пильним наглядом.
  • 13 лютого українська SkyUp призупинила продаж квитків на вильоти з України з 14 по 16 лютого. Однак 14 лютого лоукостер заявив, що відновлює продаж квитків на всі рейси.

Контекст

Міжнародні компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, на вихідних заявили з 14 лютого припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій. Проте, Європейська агенція авіаційної безпеки (EASA) поки що не давала рекомендацій обмежити польоти над Україною.

Нідерландська авіакомпанія KLM скасувала рейс до Києва 12 лютого. Починаючи з 14 лютого і до кінця місяця рейси до Києва на сайті KLM досутпні, зокрема, з Берліну та Амстердаму.

Німецька Lufthansa та французька Air France сказали, що розглядають можливість припинення авіарейсів, але поки не прийняли таке рішення.

Лізингодавець одного з літаків української SkyUp – резидент Ірландії – заборонив 12 лютого виліт його літака з Мадейри (Португалія) в Україну. Авіакомпанія посадила літак в Кишиневі та організувала трансфер пасажирів до Києва.

Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України, щоб до 15 лютого якомога більше ізраїльтян мали змогу повернутися на батківщину.

Уряд України виділив Міністерству інфраструктури 16,6 млрд грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України. Сума покриває страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні