Категорія
Новини
Дата

Міноборони США посилює контроль за наданою Україні допомогою – CNN

Міністерство оборони США створює команду в Україні для моніторингу безпекової допомоги Києву з боку американського уряду на тлі закликів законодавців від Республіканської партії посилити нагляд за тим, як використовуються гроші, пише CNN.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • У Пентагоні повідомили, що високопоставлений представник США почав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу.
  • Команда, яка базується в посольстві США в Києві, контролюватиме допомогу США, яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну перевищила $43,7 млрд. 
  • Речниця Пентагону Меган Рід наголосила, що вперше генеральний інспектор Міноборони США матиме персонал в Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Контекст

Нещодавно адміністрація президента Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням надати додаткову допомогу на $24 млрд, зокрема $13 млрд на безпеку.

Але дедалі більш скептичні республіканці закликали до більшого контролю використання американської допомоги.

Деякі республіканці обурені умовами угоди про підняття межі держборгу. Вони заявили, що не підтримуватимуть додаткові кошти для Києва без додаткових умов. Інші принципово виступають проти допомоги Україні у воєнних діях. У липні 70 республіканців у Палаті представників – майже третина конференції Республіканської партії – проголосували за повне припинення допомоги.

У звіті генерального інспектора Міноборони, який отримав CNN, зазначається, що здатність США контролювати мільярди доларів допомоги, що надходить в Україну, зіткнулася з «проблемами» через обмежену присутність США. 

Протягом перших шести місяців війни Управління оборонного співробітництва «не змогло провести необхідний [моніторинг кінцевого використання]» військової техніки, наданої Україні.

У звіті, датованому жовтнем 2022 року, наголошується, наскільки важко було США відстежувати величезну кількість зброї, боєприпасів і обладнання в перші місяці війни. Злочинці, недобросовісні волонтери та торговці зброєю в Україні намагалися викрасти частину зброї та обладнання, наданих Заходом, перш ніж їх викрила українська розвідка, пише CNN з посиланням на звіт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні