Категорія
Новини
Дата

Міноборони вперше оголосило закупівлю дронів через Prozorro на 3 млрд грн

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони вперше придбає через систему Prozorro 20 000 безпілотних авіаційних комплексів (БПАК). Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загальна очікувана вартість – майже 3 млрд грн (без ПДВ). Термін постачання – до 31 травня 2024 року.
  • Закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди. Це дозволить у конкурентний спосіб закуповувати необхідні товарні позиції, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію, йдеться у повідомленні.
  • Оголошення опубліковано в Prozorro 4 березня. Планується закупити БПАК типу DJI Mavic 3E – 15 000 одиниць (очікувана вартість – 2,55 млрд грн (без ПДВ); БПАК типу DJI Mavic 3 Thermal – 5000 одиниць (очікувана вартість – 989 млн грн (без ПДВ).
  • Очікувану вартість розраховано шляхом виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій, уточнили у пресслужбі Міноборони.

Контекст

У лютому цього року Кабмін ухвалив постанову, яка дозволяє державі закуповувати дрони Mavic, Autel та Matrice через Prozorro. 

Mavic, Autel та Matrice – базові дрони на першій лінії, які є «очима» піхоти, каже екскомандир підрозділу 15-ї бригади артрозвідки Олег Берестовий. Масштаби використання таких дронів на фронті – десятки, а то й сотні тисяч, говорить командир добровольчого підрозділу «Хартія» Всеволод Кожемяко

Держава розраховує підвищити конкуренцію серед постачальників і таким чином зменшити вартість трьох популярних на фронті дронів, зазначив Федоров. Відтепер будь-який постачальник цих моделей зможе подати заявку на участь у тендерах у рамках урядового проєкту із закупівлі безпілотників «Армія дронів». Як нововведення змінює правила гри, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні