Категорія
Новини
Дата

«Мирний» план зі збору податків виконаний на 98,3%. Гетманцев подякував бізнесу і податківцям

Піврічний план зі збору податків вдалося виконати на 98,3%, повідомив народний депутат, голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. Рік до року надходження зросли на 59 млрд грн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У червні податкові надходження прогнозовано «просіли» через обʼєктивні та субʼєктивні причини, але «мирний план» півріччя вдалося виконати на 98,3%, написав Гетманцев у Телеграм. Водночас, платежі рік до року зросли на 20,3% або на 59 млрд грн, додав він. 
  • «Респект державній податковій службі за спільну з бізнесом правильну роботу у першому півріччі 2022 року», – зазначив Гетманцев.
  • «Відповідальний бізнес – це економічна основа нашої країни. Разом переможемо!» – написав нардеп.

Контекст

У березні Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни. Підприємствам з обігом до 10 млрд грн дозволили перейти на сплату єдиного податку. Замість ПДВ та податку на прибуток підприємці можуть платити лише 2% від обороту. Фізичні особи-підприємці 1-ї та 2-ї груп дозволили сплачувати єдиний податок на добровільній основі.

Надходження державного бюджету від податкової скоротилися на 30%, а від митниці – на 70%, заявляв міністр фінансів Сергій Марченко. Зокрема, у травні надходження митниці становили 9,5 млрд грн, у квітні – 8 млрд грн та 7 млрд грн у березні. За словами міністра, це пов’язано в тому числі із скасуванням ПДВ та ввізного мита.

30 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про скасування пільг при розмитненні автомобілів й повернення мита й оподаткування ПДВ на імпортні товари, що має сприяти притоку коштів до держбюджету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні