Категорія
Новини
Дата

Місія МВФ розпочинає роботу в Україні для перегляду програми

Місія Міжнародного валютного фонду розпочинає роботу в Україні для другого перегляду програми Stand-by. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Місія у середу розпочинає обговорення перегляду програми з владою України.
  • За результатами другого перегляду очікується отримання третього траншу у близько $700 млн за програмою Stand-by.
  • Зустрічі місії відбуватимуться в онлайн-режимі.

Цитата

«Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар розпочинає сьогодні обговорення з владою України другого перегляду програми, що підтримується МВФ. Зустрічі місії відбуватимуться в онлайн-режимі», – сказав Степанян.

Контекст

У листопаді 2021 року МВФ завершив перший перегляд та погодив виділення Україні другого траншу у $700 млн. Отримані від МВФ кошти підуть на підтримку фінансової системи та боротьбу з наслідками COVID-19, повідомив президент Володимир Зеленський.

Загальна сума виплат за програмою з МВФ – близько $5 млрд, які входять до умов Stand-by. Перший транш на $2,1 млрд надійшов на рахунки Кабміну ще у червні 2020-го.

Було заплановано усього чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Обумовлений графік порушився, фінансування призупинялося через невиконання Україною низки умов.

Фонд продовжив чинну кредитну програму до червня. Без цього рішення програма закінчилася б ще у грудні та Україна втратила б шанси отримати ще не вибрану суму позики на понад $2 млрд.

З початку співробітництва у середині 1990-х років Україна та МВФ уклали кредитних угод на загальну суму $70 млрд. За останні 20 років країна не змогла виконати жодної із шести програм Фонду. Загалом із $70 млрд українські уряди різних років отримали лише половину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні