Категорія
Новини
Дата

МХП Косюка придбав логістичну компанію KTL Ukraine

1 хв читання

МХП Косюка придбав логістичну компанію KTL Ukraine /Наталля Кравчук

Наталля Кравчук

Найбільший в Україні виробник курятини МХП Юрія Косюка у вересні офіційно став юридичним власником KK&Sons (на 70%), якій належить українська логістична компанія «КТЛ Україна», повідомила Forbes Ukraine пресслужба компанії. Інвестиція могла обійтись МХП у $10 млн, писав Forbes у липні

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Ключові факти

  • Для МХП це перша інвестиція у логістичний бізнес. Робота над угодою тривала близько 10 місяців, йдеться у повідомленні. 
  • Інвестиція у KTL Ukraine дасть змогу компанії Юрія Косюка масштабуватись у морській логістиці, щоб допомагати українським компаніям ефективніше долати логістичні виклики, зазначив директор «МХП-Логістика» Олег Упатов. «Ми посилимо і свої позиції, і конкурентоспроможність наших партнерів», – додав він. 
  • KTL ефективно співпрацювала з МХП понад шість років, повідомив співвласник KTL Ukraine Андрій Кузьмін, який обійняв позицію генерального директора після закриття угоди. 
  • «Раді вітати таку потужну компанію серед інвесторів», – додав він та висловив сподівання, що МХП допоможе компанії посилити юридичні, HR та безпекові аспекти, підвищити фінансову стабільність і консолідувати обсяги відвантажень. 

Контекст

KTL Ukraine спеціалізується на наданні експедиторських логістичних послуг із фокусом на експортно-імпортні перевезення морським шляхом. Торік виторг компанії сягнув 26,9 млн грн – на 20% менший, ніж у 2022-му, за даними «Опендатабот». 

Вартість угоди МХП з KTL Ukraine може сягати $10 млн, писав Forbes у липні.  

Після майже двох років затишшя у 2024-му МХП придбав одразу три компанії вартістю до $35 млн: KTL Ukraine, «М’ясний хутір» та «Овочеву скарбницю». 

KTL Ukraine МХП придбала для розширення напряму логістики, пояснював Forbes заступник голови правління з інвестиційної діяльності МХП Дмитро Зозуля. «Ця компанія органічно доповнює нашу бізнес-модель. Її власники зберігають свою частку і операційну роль, продовжують керувати цією компанією», – зазначав він. 

Нові угоди відбулися в межах трансформації МХП із сировинної у кулінарну компанію, що триває з 2019 року. 

Виторг холдингу МХП, за підсумками 2023 року, становив понад $3 млрд, що на 14% більше, ніж роком раніше, за прибутку – $142 млн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд