Категорія
Новини
Дата

Mondelez відновила виробництво печива Oreo на фабриці у Сумській області

1 хв читання

Американська компанія з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв Mondelez відновила виробництво печива Oreo в Україні , пише Reuters. Її завод у місті Тростянець був серйозно пошкоджений під час російського вторгнення приблизно два роки тому.

Завод Mondelez на Сумщині зараз повністю перебудований після часткового відкриття минулого року для виробництва шоколаду.

Ключові факти

  • У компанії заявили, що продукція, вироблена на заводі в Тростянці, окрім реалізації на внутрішньому ринку України, експортується до країн Євразії, таких як Грузія та Казахстан.
  • «Ми продовжуємо збільшувати наші інвестиції на підтримку та відновлення України», — сказано у повідомленні компанії.
  • Поки завод у Тростянці ремонтувався, Mondelez імпортувала печиво Oreo в Україну, повідомило джерело.
  • У компанії заявили, що печиво Oreo та інші шоколадні цукерки, виготовлені на українській фабриці, не експортуються до сусідньої Росії. 
  • У Mondelez працює три фабрики в Росії, і вона продає там своє печиво та снеки, незважаючи на бойкоти та заклики припинити виробництво.

Контекст

Шоколадні вафлі з вершково-ванільною начинкою Oreos – один із найбільших брендів Mondelez, виторг від продажу якого минулого року становив близько $4 млрд, згідно з повідомленням генерального директора Дірка Ван де Пута. Інші провідні бренди Mondelez включають шоколад Milka та Cadbury.

Згідно зі звітом компанії, трохи більше 30% акціонерів Mondelez у травні підтримали резолюцію, яка закликає компанію провести незалежне дослідження ризиків продовження ведення бізнесу в Росії.

Наприкінці травня 2023-го року НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни Mondelez International. На російському ринку компанію представляє ТОВ «Мон’дэлис Русь», яка має три заводи: фабрику «Большевик», яка випускає печиво «Юбилейное», OREO, «Медвежонок Барни» та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, «Воздушный», Milka й батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls). 

За підсумками минулого 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав $339 млн, виручка – понад $1 млрд. Бюджет РФ компанія поповнила на понад $61 млн податків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні