Категорія
Новини
Дата

Можливий дефолт РФ мінімально вплине на США та світову економіку – Білий дім

Вплив потенційного дефолту РФ на США та світову економіку буде мінімальним. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр на брифінгу, пише Reuters. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Росія вже перебуває у фінансовій ізоляції, тому у Білому домі очікують, що вплив дефолту на американську та світову економіку буде мінімальним.
  • Мінфін США продовжує відслідковувати ситуацію та вести переговори зі світовою фінансовою спільнотою, зазначила Жан-Пʼєр.

Контекст

США поставили Росію на межу дефолту за міжнародними борговими зобовʼязаннями, не продовживши ліцензію Москви на виплату власникам облігацій. Закінчення терміну дії ліцензії, швидше на все, робить неминучим дефолт Росії принаймні за деякими міжнародними облігаціями на суму $40 млрд, зазначає агентство.

Термін дії генеральної ліцензії минув, але у РФ все ще залишається спосіб уникнути дефолту, пише РБК. У документації всіх випусків є пункт «Відшкодування в іншій валюті» (Currency Indemnity): зобовʼязання може вважатися виконаним при виплаті в іншій валюті (рублях), якщо одержувач зможе негайно обміняти її на долари і компенсує транзакційні витрати. Це не нормальне рішення, але воно дасть Росії можливість доводити відсутність дефолту, зазначає видання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні