Категорія
Новини
Дата

На фронті загинув директор «Глобал Спірітс» Олег Пігулевський

1 хв читання

Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув директор ТОВ «Глобал Спірітс Груп» Олег Пігулевський. Про загибель військовослужбовця 6 серпня повідомила Володарська селищна територіальна громада на Київщині, де він народився. У пресслужбі Global Spirits Forbes Ukraine підтверили, що у повідомленні йдеться саме про їхнього топменеджера.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти 

  • 2 серпня 2024 року Олег Пігулевський загинув у районі Новогродівки Донецької області. 
  • У березні 2022-го Пігулевський був призваний на військову службу по мобілізації на посаду командира окремого стрілецького батальйону. Він сформував батальйон і з 1 квітня 2022 року обороняв Київ.
  • Протягом січня 2023-го керував діями підрозділів батальйону та брав участь в обороні Кліщіївки під Бахмутом. «Зумів досягти виконання бойових завдань з утримання позицій на східних та південно-східних околицях Кліщіївки з найменшими втратами», – йдеться у повідомленні Володарської селищної територіальної громади.
Олег Пігулевський /Володарська селищна територіальна громада

Олег Пігулевський, фото: Володарська селищна територіальна громада Фото Володарська селищна територіальна громада

  • Пізніше організовував оборону Куп`янська, де отримав контузію, але залишився у строю. Був нагороджений відзнакою «Іменна вогнепальна зброя».
  • Водночас він залишався керівником ТОВ «Глобал Спірітс Груп», яке заснував Євген Черняк. 
  • Forbes Ukraine висловлює щирі співчуття родині Олега Пігулевського.

Що відомо про Олега Пігулевського

Директором Global Spirits Пігулевський став у березні 2021 року, свідчать дані YouControl. Він був одним з фігурантів розслідування Служби безпеки України, яке стосувалося бізнесу групи.  

За версією слідчих, дотичні до Черняка компанії після початку повномасштабної війни нібито продовжували співпрацювати з російським бізнесом. Пігулевський підписував певні договори, але жодних підозр йому не вручили, казав співрозмовник Forbes Ukraine у СБУ на початку січня. Черняк заперечував всі звинувачення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд