Власник Global Spirits Євген Черняк /з особистого архіву
Категорія
Компанії
Дата

Між двох вогнів. СБУ оголосило підозру Євгену Черняку. Влітку справу на власника «Хортиці» завів також слідчий комітет Росії. Що йому загрожує

Власник Global Spirits Євген Черняк Фото з особистого архіву

Служба безпеки України оголосила підозру власнику одного з найбільших алкогольних холдингів України Global Spirits Євгену Черняку. Відомство вважає, що бізнесмен причетний до фінансування збройної агресії Росії проти України. Черняк все заперечує. Що відбувається?

Алкогольний магнат Євген Черняк запустив лікеро-горілчаний завод «Хортиця» 20 років тому, а вже за рік, у 2004-му, відкрив представництво в Росії. 

З тих пір бізнесмен встиг побудувати найбільший горілчаний бізнес України, стати успішним YouTube-блогером, письменником і ворогом слідчого комітету РФ. У липні 2023-го російські правоохоронці завели справу проти міжнародного алкогольного холдингу Global Spirits і оголосили в розшук його власника.

Про підозру від СБУ Черняк дізнався з телеграм-каналу ввечері, 29 грудня. «Дуже сподіваюся, що це якась помилка, а не спроба тиску на бізнес», – каже засновник Global Spirits. 

Паралельно відбулися обшуки в співробітників його компаній. Підозри отримали шість працівників «підприємств Черняка», йдеться в повідомленні Служби безпеки України. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні