Категорія
Новини
Дата

Нова DDoS-атака. Сайти Верховної Ради, Кабміну, СБУ та інших відомств недоступні

Деякі українські урядові сайти перестали працювати через чергову масову DDoS-атаку. З 16:30 не відкривалися портали Кабінету Міністрів, Верховної Ради, МЗС, Міненерго, Мінспорту, СБУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Приблизно з 16:00 розпочалася чергова масова DDoS-атака, сказав глава Мінцифри Михайло Федоров.
  • Про атаку повідомила низка банків, також спостерігаються проблеми з доступом до урядових сайтів, порталу Верховної Ради та інших сайтів. Це пов’язано з перемиканням трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки, пояснив міністр.
  • Портал та мобільний застосунок «Дія» успішно долають поточну атаку та продовжують працювати стабільно, повідомив Федоров. 

Контекст

Держспецзвʼязку попереджала про можливість нових кібератак на українські вебресурси 22 лютого.

15 лютого через потужну кібератаку в роботі додатків ПриватБанку та Ощадбанку стався збій. Атакували також monobank, портал «Дія», сайти Міноборони та ЗСУ. США запропонували допомогти Україні розслідувати кібератаку.

Вночі 14 січня на українські урядові сайти здійснили масштабну хакерську атаку. Не працювали сайти Міноборони, МЗС, ДСНС, «Дії» та ін. СБУ разом зі Держспецзвʼязку та Кіберполіцією виявила ознаки причетності до атаки хакерських груп, пов’язаних зі спецслужбами РФ. У відомстві повідомили, що це була supply chain attack.

Фінансові регулятори ЄС, Великої Британії та США готують банки до можливих кібератак з боку Росії. Європейські банки вже провели кібервійськові ігри, щоб перевірити готовність відбити атаки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні