Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» повністю завершив інтеграцію облгазів

Протягом 2023 року НАК «Нафтогаз України» повністю завершила інтеграцію облгазів і міськгазів. Про це повідомив очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами голови «Нафтогазу», операційний контроль над регіональними підприємствами дав змогу державі «покласти край різноманітним схемам, через які державний бюджет недоотримував мільярди гривень».
  • Чернишов також зазначив, що за попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ становитимуть понад 5 млрд грн.
«Нафтогаз» повністю завершив інтеграцію облгазів /Фото 1

Контекст

«Нафтогаз» планував до кінця 2023 року замінити керівництво на всіх облгазах РГК, яку повʼязують з Дмитром Фірташем. Це завдання «Нафтогаз» переклав на плечі новоствореній компанії «Газмережі». Щоб взяти під контроль розподіл газу в регіоні, «Газмережі» реєструють місцеву філію, яка отримує ліцензію у НКРЕКП. Паралельно регулятор анулює ліцензію діючого облгазу. «Нафтогаз» майже рік встановлював контроль над облгазами групи РГК. Про націоналізацію облгазів та її проблеми читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні