Категорія
Новини
Дата

Найбільша платформа із фрилансу Upwork блокує користувачів з Росії і Білорусі

Біржа фрилансу Upwork заморозила акаунти російських і білоруських фрилансерів. Вони отримують листи з інформуванням про блокування. Про це пишуть «Коммерсантъ» і NEXTA, у розпорядженні яких є листи користувачів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Відсьогодні ми призупинили доступ до вашого облікового запису Upwork, оскільки наші записи показують, що ви перебуваєте в одній із цих країн (Росія чи Білорусь. – Forbes)», – ідеться в листі.
  • Якщо й коли фрилансер змінить місце проживання, доступ до платформи відновлять. У листі також дається посилання на інструкцію з повернення облікового запису до роботи після релокації.

Контекст

7 березня Upwork повідомив, що призупиняє бізнес у Росії та Білорусі на невизначений термін через війну в Україні. Клієнти з цих країн більше не могли створювати нові облікові записи, укладати нові контракти та відображатися в пошуку. Чинні контракти мали залишатися в роботі, але остаточний рахунок за ними було виставлено до 1 травня 2022 року.

Через закриття Upwork у РФ понад 100 000 фрилансерів втратили роботу в IT, підраховували в українському Мінцифри.

Загалом на Upwork зареєстровано понад 12 млн фрилансерів. Щорічно роботодавці на платформі витрачають $2,52 млрд. У 2020-му з Upwork в Україні працювало 200 000 користувачів. Майже половина з них заробляли й були активними. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні