Категорія
Новини
Дата

Найбільші забудовники створили Українську асоціацію девелоперів

Найбільші гравці українського ринку нерухомості об’єдналися в Українську асоціацію девелоперів «з метою спільного розвитку галузі та відбудови України». Про це йдеться у пресрелізі на сайті новоствореної асоціації.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • До асоціації увійшли Stolitsa Group, KAN Development, Інтергал-Буд, Укрбуд Інвест, UDP, Русанівка інвест, Perfect Group, РІЕЛ, Д-І-М, АТ «Позняки-жил-буд» (Taryan group), Українські будівельні системи, SAGA Development, Futura Hata, Ковальська нерухомість, IB alliance, BudCapital, НЕСТ, Стандарт консалтинг груп, Ave-New, Асоціація західноукраїнських забудовників.
  • Завдання асоціації – обʼєднати експертизу та можливості провідних компаній для розвитку українських міст, зазначив голова правління асоціації Євген Фаворов. 
  • За його словами, Українська асоціація девелоперів створена як платформа для комунікації між бізнесом, експертним середовищем, державою та органами місцевого самоврядування. 
  • Серед ключових напрямків роботи асоціації – аналітична діяльність, участь у оцінці та розробці нормативно-правових актів, а також оперативне інформування українських ЗМІ та закордонних партнерів України про ситуацію та можливості, які є на українському ринку девелопменту.

Контекст

У середині жовтня Агентство відновлення й розвитку інфраструктури запровадило нові стандарти проведення тендерів на відбудову цивільних обʼєктів для регіональних Служб відновлення. Таким чином відомство намагається залучити більше компаній до відбудови

Нові стандарти значно спрощують участь компаній у закупівлях та скорочують кількість вимог до учасників, зазначається в повідомленні.

Мета нових стандартів – залучення більшої кількості компаній до відбудови та участі в державних закупівлях. Зараз не більше третини українських будівельних компаній працюють із державними коштами.

За даними KSE Institute, з початку війни в Україні, знищено або пошкоджено понад 163 000 обʼєктів житлового фонду. Загальна площа пошкоджених або зруйнованих обʼєктів становить 87 млн кв м, що становить 8,6% від загальної площі житлового фонду України. 

Найбільше постраждало житлове будівництво у Донецькій, Харківській, Луганській та Київській областях.

Вартість збитків житлового фонду України внаслідок війни оцінюється в понад $54 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні