Категорія
Новини
Дата

Нідерланди оштрафували чотири компанії, які допомагали Росії будувати Кримський міст

Нідерландська прокуратура оштрафувала чотири компанії та вісім осіб за порушення санкцій ЄС щодо Росії у період з 2014 по 2017 рік за допомогу Москві у будівництві мосту в Крим, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вісім осіб було засуджено до громадських робіт терміном від 20 до 60 годин, а компанії, назви яких невідомі, виплатили штрафи на загальну суму €160 000.
  • Вказані компанії поставляли машини, деталі та надавали послуги для будівництва 19-кілометрового мосту через Керченську протоку, повідомила прокуратура.
  • «Кримський міст був збудований частково завдяки використанню нідерландських знань та досвіду», — додали в ньому.
  • Порушивши санкції, одна компанія отримала вигоду від постачання заборонених товарів та послуг. Ця незаконно одержана вигода у розмірі €71 330 була конфіскована прокуратурою Нідерландів.

Контекст

Будівництво Кримського мосту розпочалося у лютому 2016 року, у 2018-му в експлуатацію ввели автомобільне полотно, а наприкінці 2019-го запрацював залізничний шлях мосту.

8 жовтня 2022 року на залізничній гілці Кримському мосту горіли цистерни з пальним, одне з полотен автомобільної частини було зруйноване.

У ніч проти 17 липня рух на Кримському мосту зупинено через «надзвичайну подію» в районі однієї з опор з боку Краснодарського краю, повідомив так званий очільник Криму Сергій Аксьонов. Нічна атака була спецоперацією СБУ та ВМС, яку здійснили за допомогою дронів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні