Категорія
Новини
Дата

Німеччина схвалила постачання танків Leopard Україні і веде переговори з Катаром про Gepards – Süddeutsche Zeitung

Уряд Німеччини схвалив постачання танків Leopard 1 в Україну з промислових запасів і веде переговори про закупівлю 15 установок Gepard у Катару для відправки до Києва, пише Süddeutsche Zeitung

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Постачання танків Leopard в Україну може відбутися будь-коли після їх ремонту, повідомляє видання з посиланням на джерела в уряді.
  • Зазначається, що Rheinmetall та Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) хочуть відремонтувати десятки танків Leopard 1 і могли б поставити їх Україні, якщо Київ погодиться їх купити.
  • Декілька німецьких офіційних осіб обговорили з міністерством закордонних справ Катару можливу купівлю 15 зенітних установок Gepard, які Доха закупила задля безпеки стадіонів чемпіонату світу, повідомила газета, додавши, що Берлін намагався отримати більше боєприпасів з Катару.
  • «Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це допомогло б українцям», — цитує газета нового міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса.

Контекст

Україна отримає 31 американський танк M1 Abrams, а також супутнє обладнання й техніку для їх обслуговування. За даними Spiegel, європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. Наразі мета німецького уряду – швидко зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України. Як перший крок Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. 

Велика Британія і Німеччина планують передати Україні танки (Challenger та Leopard відповідно) вже у березні. Польща відправить Україні 60 танків, серед них і PT-91 Twardy, крім анонсованого постачання 14 танків Leopard 2.

На Заході вже проходять внутрішні дебати про постачання Україні реактивних винищувачів, їх ініційовано українськими офіційними особами за підтримки країн Балтії. Кабінет міністрів Нідерландів розгляне можливість постачання винищувачів F-16 до України, якщо про це попросить офіційний Київ, заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра. За його словами, кабінет розгляне такий запит «неупереджено». Україна отримала «позитивні сигнали» від Польщі щодо її готовності передати винищувачі F-16повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак. Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що літаки може бути передано Україні за погодження з країнами НАТО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні