Категорія
Новини
Дата

Німецька мережа будівельних магазинів OBI продала російський бізнес

1 хв читання

Німецька OBI GmbH, яка володіла у Росії мережею з 27 DIY-магазинів OBI, закрила угоду з продажу російського бізнесу, пишуть «Ведомости» з посиланням на джерела. Йдеться про продаж шести юридичних осіб. 

Ключові факти

  • За умовами угоди, на першому етапі 40% часток у цих фірмах перейдуть групі інвестиційно-будівельних компаній Max (ГІСК Max), 60% – бізнесменові Йозефу Ліокумовичу. Пізніше Маx може продати свою частину бізнесу «третім особам». Чи буде це Ліокумович чи хтось ще, поки що невідомо.
  • Сума угоди, за даними одного із джерел, символічна – €1. ФАС схвалила клопотання Маx про придбання російського бізнесу OBI GmbH.
  • «Ліокумович багато років дружить із родиною Хауб, яка через Tengelmann Group володіє німецькою OBI GmH: коли вона вже була готова списати свій російський бізнес, він міг запропонувати свої послуги, розмірковує одне з джерел, близьких до угоди. 
  • Знайомі бізнесмена називають його «професійним переговорником». OBI, за його словами, буде найменшим з його бізнесів», – пише видання. Всі інші його компанії працюють за кордоном.
  • За даними газети, нові власники вже почали залучати топ-менеджерів до російського підрозділу OBI. 

Контекст

У березні OBI закрила російські магазини та призупинила операції в Росії. У квітні стало відомо, що OBI вийшла із російського бізнесу. Тимчасовим керуючим активами для їх передачі новому інвестору став засновник консалтингової групи «Аудит груп» та юридичної агенції «Сезар консалтинг» Борис Любошиць.

OBI працювала в Росії з 2003 року, у неї було 4900 співробітників у країні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні