Категорія
Новини
Дата

Нові санкції проти Росії, 40 рішень для бізнесу під час війни та невтішний прогноз МВФ. Головні новини дня

Малий та середній бізнес з початку війни втратив до $60 млрд, ВВП України може впасти на 25–30% через війну, Китай готує військову та економічну допомогу Росії. Що відбувалося з економікою, бізнесом в Україні та світі 14 березня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Постійні представники ЄС затвердили четвертий пакет санкцій проти Росії через війну в Україні, повідомило французьке головування у Раді Євросоюзу. Крім російської економіки новий пакет спрямований на фізичних та юридичних осіб, причетних до війни проти України.
  • Державний департамент США розіслав дипломатам США та Азії телеграми про те, що Китай «сигналізував відкритість» до ідеї надати військову допомогу РФ у війні з Україною, пише Financial Times з посиланням на неназваних чиновників.
  • Україні потрібно буде $4,8 млрд зовнішнього фінансування у 2022 році, заявив МВФ. Країна зануриться у рецесію. Якщо війна в Україні продовжиться, ВВП може впасти до 25–35%
  • ЄС має намір посилити санкції проти найбільших російських нафтових компаній «Роснефть», «Транснефть»» та «Газпром нефть». 
  • Прямі поточні втрати малого та середнього бізнесу в Україні за перші два тижні війни склали $30–60 млрд, йдеться в дослідженні українського бізнесу під час військових дій, яке провели Advanter Group та Ліга ділових клубів України.
  • Податковий комітет Верховної Ради затвердив законопроєкт №7137-д про підтримку бізнесу, який передбачає 40 нововведень. Документ буде прийнято як комітетську альтернативу до законопроєкту №7137, який включає норми про зменшення ПДВ та акцизу на пальне.
  • Британський платіжний сервіс Revolut став доступним для українців в ЄС. Фінтех-стартап росіянина Миколи Сторонського та українця Влада Яценка спростив умови користування додатком для біженців.
  • Збитки, яких завдано українській інфраструктурі під час війни, досягли майже $120 млрд. Сума збитків зростає щодня з продовженням воєнних дій, заявляють в Мінекономіки.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні