Категорія
Новини
Дата

Окупанти вивозять до Криму зерно та овочі з Херсонщини. Деякі аграрії допомагають – голова ОВА

Російські окупанти вивозять десятки тисяч тонн зернових та овочевих культур із окупованої Херсонської області на територію анексованого Криму. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута на брифінгу. Деякі аграрії пішли на співпрацю з ворогом.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Росіяни вивозять з Херсонщини продукти та зерно. Затори на дорозі до Криму вже кілометрові, заявив він. 
  • Ідеться не лише про грабіжницько відібрану продукцію у фермерів Херсонської області. За словами голови ОВА, є фермери, які співпрацюють із окупантами: купують у них пальне, добрива і їм обіцяють свою продукцію.
  • Багато аграріїв продають продукцію за готівку на територію тимчасово окупованого Криму. «Це десятки тисяч тонн зернових і овочів», – розповів Лагута.

Контекст

На початку квітня призначений Кремлем «очільник» окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив про «стабільні поставки» на півострів продукції з території Херсонської області. Раніше повідомлялося, що РФ намагалася продати Єгипту вкрадене в Україні зерно. Для цього в Криму було завантажено 27 000 т зерна на судно «Матрос Позинич». Однак Єгипет відмовився його купувати.

За словами глави Асоціації фермерів та землеробів Херсонщини Олександра Гордієнка, у Каховському районі аграріям пропонували продати зерно за $100 за тонну, що у 2,5 раза менше за внутрішні ціни та вчетверо менше за світові.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні