Категорія
Новини
Дата

Після російських обстрілів 23 листопада відновлено 50% мережі Vodafone – CEO Ольга Устинова

Протягом минулої доби мобільний оператор Vodafone Україна витратив10 тон дизпалива для підтримки мобільного зв’язку у країні. Про це під час конференції Forbes Tech у Львові розповіла CEO компанії Ольга Устинова.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Станом на 11 ранку 24 листопада 50% мережі Vodafone працює у стандартному режимі, повідомила Устинова.
  • Оператор витратив 10 тон палива для живлення генераторів, що підтримують роботу знеструмлених базових станцій.
  • Окрім фізичних атак на обладнання оператор стикається із кіберзагрозами. Із 24 лютого Vodafone Україна зазнав 150 масштабних атак на мережу. Кожного місяця компанія прокачує 50 петабайт даних, що потребують захисту.

Контекст:

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З понад 70 випущених ракет 51 була збита силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

«Ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі», – йдеться в заяві Міністерства енергетики. «Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання», – додали в Міненерго.  

Міненерго очікує, що Українські АЕС до вечора відновлять генерацію електрики в мережу. Дефіцит суттєво впаде, повернуться планові відключення замість аварійних.

Через знеструмлення обладнання мобільних операторів та провайдерів 23 листопада також рекордно знизився доступ до інтернету та звʼязку. Мобільні оператори масово підтримували і продовжують підтримувати роботу мережі за допомогою дизель-генераторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні