Категорія
Новини
Дата

Податкова служба отримала 550 млн грн з рахунків Айбокс Банку

Державній податковій службі було перераховано 550 млн грн на виконання рішення Фонду гарантування вкладів про задоволення вимог восьмої черги кредиторів Айбокс Банку, повідомила пресслужба фонду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Так було частково задоволено вимоги податкової, нараховані за результатами перевірки діяльності банку до рішення про його ліквідацію.  
  • Перераховані кошти мають бути спрямовані до держбюджету, тож усі процедурні моменти Фонд гарантування уже виконав.
  • На сьогодні вимоги кредиторів банку задоволені на загальну суму 1,35 млрд грн. У межах гарантованої суми відшкодування вкладникам банку виплачено понад 280 млн грн (майже 95% від загальної гарантованої суми, призначеної до виплати).

Контекст

7 березня НБУ відкликав ліцензію Айбокс Банку за численні порушення правил фінансового моніторингу. Цьому передувало розслідування СБУ та Бюро економічної безпеки про те, що банк міг отримувати понад 2,5 млрд грн тіньового прибутку на рік від співпраці з гральним бізнесом.

18 липня на сайтах СБУ та БЕБ зʼявилися повідомлення про схему столичного банку, який підозрюють у «відмиванні» 5 млрд грн для онлайн-казино. Топменеджменту та співвласниці банку повідомили підозру, за даними Forbes, йшлося про Айбокс Банк.

За останні два роки «Айбокс» отримав низку штрафів від НБУ, 28 штрафів від VISA, двічі йому зупиняли окремі операції. 

У серпні директорка Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут повідомила в інтервʼю Forbes, що в Айбокс Банку досить невеликий кредитний портфель. У частині юридичних осіб – близько 20–30 кредитів і трохи більше – у портфелі фізосіб. Основні активи – ОВДП, кошти на коррахунках і на рахунках банків та кілька будівель. «Банк був ліквідним. Там будуть задоволені всі черги кредиторів. Наразі ми задовольняємо вже восьму чергу. Ліквідація здійснюється досить швидко», – сказала вона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні