Юлія Свириденко і Олексій Соболєв. /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Гроші
Дата

€50 млрд від ЄС попри перешкоди Орбана. Юлія Свириденко та Олексій Соболев з Мінекономіки пояснюють, коли будуть гроші і що за них треба зробити

Юлія Свириденко і Олексій Соболєв. Фото Колаж Анна Наконечна

Україна отримала фінансування від Євросоюзу на найближчі чотири роки. Як працюватиме Ukraine Facility на €50 млрд? Експлейнер від Юлії Свириденко та Олексія Соболева з Міністерства економіки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Вдень 1 лютого Рада Європи затвердила чотирирічний пакет фінансування України на €50 млрд. Рішення про створення механізму, відомого також як Ukraine Facility, очікувалось ще під час саміту ЄС 14 грудня (на ньому Єврорада погодилась почати з Україною перемовини про вступ до ЄС), але його відклали, зокрема через блокування з боку Угорщини.

Зараз програму підтримали усі 27 лідерів держав-членів ЄС. Український уряд очікує отримати від ЄС цьогоріч €18 млрд, з них €4,5 млрд – до кінця першого кварталу. Це – найбільше іноземне джерело фінансування держбюджету України на найближчі роки. Кошти надходитимуть раз на квартал, але за умови, що уряд виконуватиме дії, прописані у «Плані України».

Цей документ до кінця лютого має затвердити Європарламент. У ньому українська сторона зібрала перелік необхідних кроків для реформування країни, а також описала макроекономічну рамку на найближчі чотири роки і визначила пріоритетні галузі для подальшого розвитку економіки.

Як працюватиме механізм Ukraine Facility, з чого він складається та що це дасть Украні?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні