Категорія
Новини
Дата

Постачальник взуття для Nike та Adidas планує скоротити 6000 робочих місць у Вʼєтнамі – Reuters

Тайваньська компанія Pou Chen Corp, найбільший у світі виробник брендового спортивного взуття, планує скоротити близько 6000 робочих місць на своєму заводі в Хошиміні у Вʼєтнамі через слабкий попит, повідомили Reuters два місцеві чиновники.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Завод Pouyuen у Вʼєтнамі скоротить 3000 робочих місць цього місяця та не продовжить трудові контракти ще для 3000 робітників наприкінці цього року, заявили офіційні особи.
  • Фабрика Pouyen Vietnam забезпечує світові компанії, такі як Nike Inc. та Adidas AG, і є одним із найбільших роботодавців у Хошиміні, де працюють 50 500 осіб. Завод у Вʼєтнамі планував скоротити не більше 3000 співробітників у ході останнього раунду звільнень на тлі невизначеності макроекономічних перспектив.
  • «Компанія розумно реагуватиме на динамічні зміни в бізнес-середовищі», – сказано у заяві на тайванській біржі.

Контекст

У 2021 році компанія зіткнулася з нестачею робочої сили та збоєм виробництва у Вʼєтнамі через пандемію коронавірусу.

Вʼєтнам є глобальним центром виробництва, і його економіка в 2022 році зростала найшвидшими темпами за останні десятиліття, але ослаблення світового попиту починає позначатися на торгових постачаннях.

Експорт Вʼєтнаму в січні знизився на 26% порівняно з попереднім роком, а імпорт скоротився на 24%. Скорочення імпорту може вказувати на майбутнє скорочення промислового виробництва, оскільки фірми зменшують обсяг закупівлі матеріалів та обладнання для виробництва.

Виробник спортивного одягу Adidas може втратити близько €1,2 млрд річного обсягу продажів і €500 млн операційного прибутку після розриву угоди з Каньє Вестом, що залишило групу з непроданими кросівками Yeezy. Згідно з неаудованими даними, продажі в 2022 році зросли на 1% з поправкою на коливання валютних курсів – до €22,5 млрд, що приблизно на €300 млн нижче за очікування аналітиків. Операційний прибуток упав до €669 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні