Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк отримає від ЄБРР $25 млн кредиту на торговельне фінансування

ЄБРР відкриває кредитну лінію ПриватБанку на $25 млн для забезпечення безперебійної торгівлі з Україною. Про підписання відповідної угоди повідомила пресслужба банку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З початком повномасштабної війни доступ до фінансування для українських імпортерів та експортерів ускладнився, оскільки міжнародні банки не готові брати на себе прямі ризики, пов’язані з фінансуванням українських торговельних операцій, зазначається у пресрелізі. 
  • За цей час у рамках Програми сприяння розвитку торгівлі (ПСРТ) ЄБРР було підтримано 355 торговельних транзакцій з найважливішими для української економіки товарами на загальну суму €972 млн. 
  • З підписанням цієї угоди ПриватБанк приєднався до 11 інших українських банків, з якими ЄБРР уже співпрацює за ПСРТ.
  • Угода сприятиме подальшому розвитку напряму торговельного фінансування у ПриватБанку та експорту української продовольчої продукції, зазначили у фінустанові.

Контекст

Минулого року ЄБРР розпочав стратегічну співпрацю з ПриватБанком у рамках програми «Гарантії стійкості та забезпечення джерел засобів для існування», за якою банкам-партнерам в Україні надаються гарантії для покриття ризиків за новими кредитами. Підписана гарантійна угода покриває ризики за новими кредитами на загальну суму €240 млн для приватних, переважно мікро-, малих або середніх підприємств, які працюють у секторі агробізнесу чи інших критично важливих галузях.

ЄБРР збільшив обсяги фінансування української економіки після початку російського вторгнення. За перші два роки війни інвестував у неї €4 млрд. 

Наприкінці минулого року керівники ЄБРР схвалили резолюцію щодо збільшення капіталу банку на €4 млрд, довівши його до €34 млрд. Рішення ухвалили для продовження інвестицій в економіку України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні