Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк виграв касацію у колишніх акціонерів. Верховний Суд підтвердив законність націоналізації банку

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПриватБанку та відмовив у позові пов’язаній з колишніми власниками банку компанії «Тріантал Інвестментс ЛТД», йдеться у повідомленні пресслужби ПриватБанку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 26 липня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду задовільнив касаційну скаргу ПриватБанку, скасував рішення судів попередніх інстанцій та відмовив у позові пов’язаній з колишніми власниками ПриватБанку компанії «Тріантал Інвестментс ЛТД» про визнання протиправним та скасування розпорядження Національного банку України від 17 жовтня 2016 року щодо інспекційної перевірки банку.
  • За результатом саме цієї перевірки регулятор виявив численні порушення в діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку в період до 2016 року та дійшов висновку про необхідність виведення банку з ринку як єдиної можливості врятувати його від банкрутства і зберегти фінансову стабільність в Україні, нагадали в банку.
  • Це остаточне судове рішення у цій справі, яка є важливою складовою судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками щодо законності націоналізації банку.

Контекст

Юридична війна між націоналізованим у 2016 році ПриватБанком та його колишніми власниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим знов у розпалі. У травні після нетривалої паузи з початку повномасштабного вторгнення суди поновили розгляд справ із довоєнною інтенсивністю, прийнявши за три неповних місяці майже півсотні ухвал і постанов. Детальніше читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні