Категорія
Новини
Дата

Росія пропонує Індії аналог SWIFT для платежів у рублях

1 хв читання

Росія запропонувала Індії систему SPFS, якою можна здійснювати платежі у рублях, повідомляє Bloomberg. Індійський уряд прийме фінальне рішення після візиту міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова до Індії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Пропозиція РФ передбачає платежі у рублях і рупіях через російську систему обміну повідомлень SPFS. Рублі мають бути внесені в індійський банк і конвертовані в рупії і так само система буде працювати у зворотному порядку, заявило джерело Bloomberg.
  • Росія також хоче звʼязати платіжний інтерфейс Індії із російською платіжною системою MIR, щоб безперешкодно використати картки, випущені російськими та індійськими банками після призупинення операції міжнародними платіжними системами Visa та Mastercard.
  • Поки що невідомо, чи буде обмінний курс фіксованим чи плаваючим.
  • Резервний банк Індії регулярно зустрічається з керівниками своєї банківської системи, щоб обговорити ризики щодо Росії та санкцій. Індія хоче продовжити двосторонню торгівлю, тому що залежна від російської зброї та хоче купувати російську нафту за дешевшими цінами.

Контекст

США та ЄС відключили сім російських банків від SWIFT, а світ ухвалив 2788 санкцій проти країни.

Індія прямо не засудила напад Москви на Україну. Заява країни: Росія та Україна повинні припинити військові дії та шукати дипломатичного рішення шляхом діалогу. Однак Нью-Делі знаходиться під тиском інших членів угруповання Quad, щоб вони зайняли більш рішучу позицію проти Росії, оскільки США та їх союзники намагаються ізолювати Москву.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд